Bohinj in Triglasvski narodni park  nudita vrsto aktivnosti in športov. Predvsem pa je to raj za ljubitelje neokrnjene narave in miru. Na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji adrenalinskih športov.

Poletne aktivnosti

Pohodništvo

Za ljubitelje pohodništva je Bohinj, od nižin pa do najvišjih vrhov, neusahljiv vir za vedno nova doživetja. Označenih planinskih poti je v Bohinju za več kot 300 km. Naši apartmaji so odlično izhodišče za izlet v gore.

Kolesarjenje

V Bohinju najdete kar nekaj poti, ki jih lahko prekolesarite in so primerne za različne tipe kolesarjev. Družinam bo verjetno najbolj všeč Bohinjska kolesarska pot, bolj zahtevnim kolesarjem pa obe etapi nove turnokolesarske poti Juliana Bike. Kolesarska pot je od naših apartmajev oddaljena 500 m.

Ribolov v Bohinju

Čiste vode in prebrisane ribe so zagotovilo, da bo ribolov dober in zanimiv. Ponuja se vam neokrnjena narava, z lahko dostopnostjo do ribolovnih mest, kjer lahko vsak ribič najde svoj lasten kotiček.

Julijana Travil

Čeprav je daljinska pohodniška pot Juliana Trail sodobna pridobitev Skupnosti Julijske Alpe, po njej še vedno hodimo po starodavnih in stoletnih poteh domačinov. Te že stoletja usmerjajo življenje prebivalcev Julijskih Alp, povezujejo njihove njive in pašnike ter krepijo vezi med osamljenimi domačijami. Ravno povezanost skupnosti je tista, ki že generacijam črta življenjske poti. Juliana Trail nas vodi po Julijskih Alpah, kot so jih poznali nekoč in kakor živijo še danes – korak stran od vsakdana ter malce tudi nazaj v času, ves čas pa s pogledom naprej.

Soteskanje

Soteskanje oziroma kanjoning je izraz, ki opisuje plavanje in spuščanje po koritih gorskih rek. V lažjih kanjonih prevladuje plavanje in skakanje v tolmune, v težjih tesneh pa je potrebna tudi vrv za spuste čez visoke slapove.

Jahanje v Bohinju

Užitke stika s konji nadgrajujejo naravne in kulturne posebnosti Bohinja, zato je terensko jahanje odlična izbira za vaše raziskovanje Bohinja. RANČ MRCINA Na ranču skrbijo za štirinajst konj, med njimi so predvsem islandski konji, nekaj jih je tudi večjih pasem, za izkušenejše jahače. Od naših apartmajev je oddaljen samo 300 m.

Zimske aktivnosti


Smučanje

V primeru ustreznih snežnih razmer vas v Bohinju čaka kar nekaj skrbno urejenih smučarskih prog na različnih smučiščih in zimskih centrih, primernih za celotno paleto smučarskih znanj in okusov. Smuka z izjemnimi razgledi ali priročno smučišče v dolini – do vseh smučišč lahko v času glavne smučarske sezone dostopate tudi s SKI BUSOM. Smučišča v Bohinju: Vogel, Kozji hrbet, Senožeta in Soriška planina.

Tek na smučeh

V optimalnih snežnih pogojih se Bohinj spremeni v pravcati tekaški raj. V zgornji in spodnji bohinjski dolini, na Pokljuki in na Soriški planini je skupno urejeno več kot 70 km prog za tek na smučeh. Tekaška proga v zgornji dolini je od nas oddaljena 500 m.

Drsanje

Drsanje je zanimiva in elegantna zimska aktivnost, še posebej izvrstna za družinsko preživljanje časa na prostem. Dva para ostro nabrušenih rezil, dobro ravnotežje in rokavice, pa ste pripravljeni na uživanje na ledu. Drsate lahko na drsališču v Bohinjski Bistrici (možna izposoja drsalk) in drsališču na smučišču Senožeta.

Kopanje

Vodni park Bohinj - plavanje, savne, solna soba – zabava in razvajanje. Skočite v kopalke, zgrabite brisačo in se zabavajte v Vodnem parku – centru dobrega počutja za celotno družino.